Blogberichten uit…

29-03-2021

Vrijwilliger zijn in Kuregem

Vorige week kreeg stagiair Zakaria de kans om onze straathoekwerkers te bezoeken en een rondleiding te krijgen in de Maritiemwijk te Molenbeek. Deze week ging hij langs in de Kuregemwijk in Anderlecht, niet zo ver daarvandaan, waar hij meer te weten wou komen over de vrijwilligerswerking. Hieronder zijn verslag.


lees meer op JES Brussels
19-03-2021

Straathoekwerk in coronatijden

Zakaria Benali, stagiar en vrijwilliger bij JES, ging op gesprek met enkele straathoekwerkers over de werkomstandigheden tijdens de pandemie. Hieronder zijn verslag.


lees meer op JES Brussels
24-02-2021

Het Medialabo en de lockdown: Micro Trottoir

In de Werkhuizenstraat bij JES Brussels kunnen jongeren terecht in het Medialabo. Het Medialabo is zowel een fysieke plek als een omkaderende werking waar jeugdwerkers Elke en Ismet allerlei activiteiten doen met jongeren rond media. Dat gaat van games tot radio tot films maken…


lees meer op JES Brussels
25-01-2021

Digitize Me - Interview met Siemon

Digitize Me, een nieuw project bij JES Brussels, is een interactief programma waarbij onder andere mediawijsheid, online privacy, accountbeheer, digitale platformen, computational thinking en de digitale zoektocht naar opleiding en werk wordt belicht. Het begon allemaal bij een oproep van de Stichting P&V. Siemon, trajectbegeleider bij JES Brussels, verduidelijkt hoe het project tot stand is gekomen.


lees meer op JES Brussels
08-03-2021

Het belang van meisjeswerkingen | Internationale Vrouwendag

Grand Theft Tweemont lees ik in graffitiletters. De plek waar ik heb afgesproken met Fauve en Karima. De zonnestralen zetten het plein in de spotlight. Het is er nog stil maar ik kan me perfect inbeelden hoe het voetbalveldje, de banken en de straatstenen klinken. Precies vandaag is het Internationale Vrouwendag, reden te meer om de meisjeswerking van Deurne in de kijker te zetten.


lees meer op JES Antwerpen
25-02-2021

Geekaa en Deekaa | een interview met opkomend talent

De muziekstudio in JC Luchtbal is één van de plaatsen waar jongeren tussen 12 en 25 jaar met ondersteuning van jeugdcultuurwerkers hun eigen project kunnen uitwerken. Voor mij zit Goldi, een jonge kerel uit Luchtbal en helft van het artiestenduo Geekaa en Deekaa.


lees meer op JES Antwerpen
25-02-2021

International Design Week op Luchtbal

Studenten Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten komen naar jaarlijkse gewoonte naar Luchtbal. In het kader van de International Design Week organiseren ze workshops doorheen de publieke ruimte van de buurt. Enkele initiatieven konden rekenen op de hulp van jongeren, vrijwilligers en medewerkers van JES Antwerpen. Ontdek hier onze top 3!


lees meer op JES Antwerpen
22-02-2021

Lancering digitale jeugdwerkkalender JES Antwerpen

Op maandag 1 februari vond het lanceringsmoment van onze nieuwe digitale maandkalender plaats. Een vaste kalender vol digitale activiteiten om met elkaar in contact te blijven.


lees meer op JES Antwerpen
06-01-2021

Aan de slag met nieuwkomers? Vormingswerker Liesbet schreef er een pocket over!

Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.


lees meer op JES Academy
20-03-2021

JES Sleep Inn opent de deuren: kom overnachten met je bubbel

Ben je het thuis beu? Valt er niets meer te ontdekken in jouw eigen buurt en wil je op stap met je gezin of bubbel? Wij hebben de oplossing! Een weekendje Brussel met een overnachting in ons jeugdverblijfcentrum JES Sleep Inn.


lees meer op JES.be
19-03-2021

Collega's aan het woord over racisme

Op 21 maart, Dag tegen Racisme, gaan we in gesprek met medewerkers uit Antwerpen, Brussel en Gent over hoe zij racisme en discriminatie dagelijks ervaren en wat we als organisatie beter kunnen doen. Want één dag per jaar is niet voldoende!


lees meer op JES.be
11-03-2021

Internationale Vrouwendag: in gesprek met de directie

18 maart, Internationale Vrouwendag. Wereldwijd wordt er gestreefd naar gelijke kansen in een genderneutrale wereld. Naar aanleiding van deze dag lieten we onze directeurs Els, Liselotte & Inge aan het woord. Tijdens een gesprek in de gebouwen van JES Brussels reflecteren ze over Vrouwendag, over hoe JES meisjes/vrouwen bereikt en over vrouwen in de stad Brussel.


lees meer op JES.be
10-03-2021

Gender en de publieke ruimte

Tijdens de week van de Internationale Vrouwendag stelt JES Brussels Compagnon de Route voor. Een jobcoachingsproject exclusief voor en door vrouwen. Naar aanleiding van de lancering sprak Sarah, trajectbegeleidster bij JES Brussels, met jeugdparticipatiemedewerkers Gitte en Jessica. Zij werken aan de participatie van de Brusselse jeugd bij het ontwerp van de publieke ruimte. Zij vertellen ons over hun ervaring met gender en publieke ruimte.


lees meer op JES.be