Blogberichten uit…

29-03-2021

Vrijwilliger zijn in Kuregem

Vorige week kreeg stagiair Zakaria de kans om onze straathoekwerkers te bezoeken en een rondleiding te krijgen in de Maritiemwijk te Molenbeek. Deze week ging hij langs in de Kuregemwijk in Anderlecht, niet zo ver daarvandaan, waar hij meer te weten wou komen over de vrijwilligerswerking. Hieronder zijn verslag.


lees meer op JES Brussels
19-03-2021

Straathoekwerk in coronatijden

Zakaria Benali, stagiar en vrijwilliger bij JES, ging op gesprek met enkele straathoekwerkers over de werkomstandigheden tijdens de pandemie. Hieronder zijn verslag.


lees meer op JES Brussels
24-02-2021

Het Medialabo en de lockdown: Micro Trottoir

In de Werkhuizenstraat bij JES Brussels kunnen jongeren terecht in het Medialabo. Het Medialabo is zowel een fysieke plek als een omkaderende werking waar jeugdwerkers Elke en Ismet allerlei activiteiten doen met jongeren rond media. Dat gaat van games tot radio tot films maken…


lees meer op JES Brussels
25-01-2021

Digitize Me - Interview met Siemon

Digitize Me, een nieuw project bij JES Brussels, is een interactief programma waarbij onder andere mediawijsheid, online privacy, accountbeheer, digitale platformen, computational thinking en de digitale zoektocht naar opleiding en werk wordt belicht. Het begon allemaal bij een oproep van de Stichting P&V. Siemon, trajectbegeleider bij JES Brussels, verduidelijkt hoe het project tot stand is gekomen.


lees meer op JES Brussels
31-05-2021

Jongeren verenigen zich om voedselpakketten uit te delen

Tijdens de maand Ramadan zagen we op vele plaatsen in verschillende steden een terugkerend fenomeen opduiken. Jongeren verenigden zich en organiseerden voedselbedelingen voor mensen die het minder breed hebben. In Antwerpen werkten we samen met Al Ikram en gaven we de jongeren een plek om zich te organiseren. Kijk even mee naar de aftermovie.


lees meer op JES Antwerpen
29-04-2021

Wat betekent het om vrijwilliger te zijn bij JES? Jamal legt uit.

Het is 13 april, start van de Ramadan. De zon brandt op het binnenplein van JC De Branderij van JES Antwerpen. Om de hoek zie ik Jamal Kasmi, een vrolijke stuiterbal die bol staat van energie. Hij neemt me mee naar de keuken waar hij 800 eieren aan het koken is om uit te delen bij Al Ikram vzw. In zijn drukke schema vindt hij tijd om te praten over het belang van vrijwilligerswerk.


lees meer op JES Antwerpen
08-03-2021

Het belang van meisjeswerkingen | Internationale Vrouwendag

Grand Theft Tweemont lees ik in graffitiletters. De plek waar ik heb afgesproken met Fauve en Karima. De zonnestralen zetten het plein in de spotlight. Het is er nog stil maar ik kan me perfect inbeelden hoe het voetbalveldje, de banken en de straatstenen klinken. Precies vandaag is het Internationale Vrouwendag, reden te meer om de meisjeswerking van Deurne in de kijker te zetten.


lees meer op JES Antwerpen
25-02-2021

Geekaa en Deekaa | een interview met opkomend talent

De muziekstudio in JC Luchtbal is één van de plaatsen waar jongeren tussen 12 en 25 jaar met ondersteuning van jeugdcultuurwerkers hun eigen project kunnen uitwerken. Voor mij zit Goldi, een jonge kerel uit Luchtbal en helft van het artiestenduo Geekaa en Deekaa.


lees meer op JES Antwerpen
06-01-2021

Aan de slag met nieuwkomers? Vormingswerker Liesbet schreef er een pocket over!

Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.


lees meer op JES Academy
04-06-2021

Nieuw gezicht bij JES Brussels: Merijn, coördinator jeugdwerk & vrije tijd

JES heeft er een nieuwe gezicht bij: Merijn is de nieuwe coördinator van het team jeugdwerk en vrije tijd van JES Brussels. Samen gaan we voor het ondersteunen van jongeren via activiteiten en projecten in de zoektocht naar hun plaats in de stad.


lees meer op JES.be
04-06-2021

JES Gent: leer Rukiye kennen, onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker

Onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker Rukiye trekt de straat op in Gent. Je vindt Rukiye door af te gaan op het vrolijke gebabbel met de PleinPatrons in het Tolhuispark.


lees meer op JES.be
30-04-2021

Animatorcursus door weer en wind!

Tijdens de paasvakantie organiseerden we voor 39 jongeren een animatorcursus. Jongeren konden per stad terecht bij JES Antwerpen, JES Brussels en JES Gent om hun eerste stappen te zetten voor het behalen van hun attest tot animator in het jeugdwerk.


lees meer op JES.be
30-04-2021

Herbekijk Atelier Actua van deBuren: Jongeren en politie, een gewelddadig spanningsveld

Op 22 april organiseerde deBuren een online debat rond jongeren en politie. In Atelier Actua onderzochten ze de onderliggende oorzaken van deze problematiek en gingen op zoek naar maatschappelijke, structurele antwoorden. Onze directeur Liselotte Vanheukelom zat mee aan de tafel.


lees meer op JES.be