Waarom doen we het? Onze missie & visie

Een sterke stad door sterke jongeren.

JES vertrekt vanuit een positieve kijk op stedelijkheid. We zoeken steeds naar nieuwe opportuniteiten en samenwerkingen en delen met plezier onze expertise. Kinderen en jongeren moeten zich thuis voelen in de stad. We ondersteunen hen via activiteiten en projecten in de zoektocht naar hun plaats in de stad en naar hun eigen competenties. JES geeft hen een duwtje, zodat ze zich gesterkt voelen en kunnen groeien: als individu, als groep en als volwaardige bewoner van de stad. Met een eigenzinnige en constructieve blik op stedelijke uitdagingen maakt JES het verschil. We bouwen samen met kinderen, jongeren en partners aan de stad van morgen.

De JES-waarden, ons kompas

Onze missie, visie en JES-waarden worden door de hele ploeg van JES-medewerkers en JES-vrijwilligers gedragen. Door regelmatig en op verschillende niveaus te werken rond onze waarden, ontwikkelden we een goed kompas.

  • Versterken

We versterken jongeren en bouwen daardoor ook mee aan een betere stad. De verbetering die we voor ogen hebben is duurzaam van aard; het is ook een stad waarvan jongeren mede-eigenaar zijn. ‘Versterking’ is de streefwaarde in ons model.

  • Eigenzinnigheid

Eigenzinnigheid verwijst naar JES als een laboratorium voor jongerenwerk. We kleuren buiten de lijnen wanneer we denken dat we op die manier de kansen van jongeren optimaliseren.

  • Vertrouwen

Vertrouwen verwijst in de eerste plaats naar de relatie van onze medewerkers met jongeren. We investeren in een doelgroep-nabije relatie en creëren een context waarin jongeren zich veilig voelen.

  • Openheid

We kijken naar de buitenwereld met een open blik. De waarheid hebben we niet in pacht en we blinken zelf niet per se uit in alles wat we willen ondernemen. We versterken onszelf en daardoor ook jongeren door voortdurend op zoek te gaan naar partnerschappen.

  • Constructiviteit

Constructiviteit verwijst naar de manier waarop we naar onze omgeving kijken. We vertrekken sterk vanuit het potentieel van kinderen en jongeren. We zijn niet blind voor stedelijke uitdagingen maar we zien de stad in de eerste plaats als een kansrijke omgeving.

Beleidsplannen

Jongeren maken de stad.

Onze stedelijke jongerenwebsites:

Ons vormingsaanbod:

Ons jeugdverblijfcentrum: