Activiteitenaanbod Brussels

Aanbod Secundair Onderwijs

JES voor scholen is een deelwerking van JES. We ondersteunen jongeren in de zoektocht naar hun plaats in de stad, de school of de klas en naar hun eigen competenties. Met de noden van de klas en/of de (vakoverschrijdende) leerdoelen als leidraad gaan we aan de slag in de stad, in de school of op onze eigen locatie. Met actief- en groepsleren als methode geven we je leerlingen een duwtje in de rug, zodat ze zich gesterkt voelen en kunnen groeien als individu, als groep en als volwaardige bewoner van de stad.


Stadsspel: BXL Heroes (12+)

Ga de uitdaging aan en breng de opdrachten tot een goed eind. In kleine groepjes ga je in interactie met de stad en haar bewoners en maak je kennis met bekende en minder bekende plekken. De speltijd is aan te passen in functie van jullie programma.

Tip: Onze stadsspelen zijn perfect te combineren met andere activiteiten rond het thema stad en stedelijkheid voor een educatieve daguitstap naar het stadscentrum (bvb. Experience Brussels, Belvue, Brussels Parlement).

Actief aan de slag met de klas

Versterk de persoonlijke- en groepscompetenties van je leerlingen. Door middel van verschillende groepsdynamische oefeningen werken we aan de groepssfeer of gaan we op zoek naar ieders competenties. Denk aan communicatie, luistervaardigheid, plaats en rol in de groep, oplossingsgericht denken… We gaan aan de slag in jouw schoolbuurt op je school of op onze eigen locatie.

Stadsavontuur

Laat je samen met je groep uitdagen…

…in de Brockzaal, onze een avonturenzaal vol uitdagende en stimulerende opdrachten.

…op de via ferrata, een twaalf meter hoge constructie op de binnenplaats van JES: een uitdagend hindernissenparcours voor jongeren vanaf 16 jaar.

…op de mountainbike, voor een alternatieve stadsverkenning langs onbekende plekjes in Brussel. We maken van de stad één groot speelterrein.

Mediawijsheid

Tieners van 10 tot 13 jaar gaan individueel aan de slag op ons online-platform SQUEEZE. Een serious game over online identiteit. Op basis van hun feedback en specifieke situaties reflecteren we over hun online gedrag en het gebruik van sociale media. Kortom een mediawijse introductie van 100 minuten.

Op twee oren slapen?

Blijf overnachten in ons jeugdverblijf centrum in Brussel:

Medewerkers

wies.moriau@jes.be; lycia.vanroy@jes.be