Misschien hoorde of las je al dat we bij JES een plaats willen creëren waar jongeren zichzelf kunnen versterken. Vorming speelt een cruciale rol in de manier waarop we dat doen. We organiseren zowel vorming voor en door jongeren, als vorming voor professionals.

Vorming bij JES is steeds ervaringsgericht, laagdrempelig en met een sterke focus op kracht en persoonlijke ontwikkeling. Het is een veilige ruimte waar je kunt experimenteren, leren, vallen en opstaan en geïnspireerd kunt worden.

Door een informele ruimte te creëren voor actie en reflectie, ondersteund door kaders en tips & tricks, bieden we jongeren en professionals de kans even in en/of uit te zoomen. Hierna kunnen ze het geleerde toepassen in hun eigen context en/of in onze verschillende werkingen.

Vorming is zo ook een belangrijk onderdeel van hoe we competentiegericht werken met jongeren in de vrije tijd.

Zegt dit je wat? Klik hieronder door naar ons vormingsaanbod voor jongeren en professionals.

Zin in vorming?

Bekijk het aanbod van onze JES Academy

JES Academy Logo

Voor professionals

JES wil ook andere organisaties en sectoren ondersteunen en inspireren. Dit doen we in onze JES Academy!

JES Academy is de noemer waaronder we onze externe expertisedeling met professionals bundelen. Onze geleerde lessen over de stedelijke jongeren, hun context en de aanpak en visie die we ontwikkelden, willen we graag met jou delen zodat jij er zelf mee aan de slag kan in jouw context, met jouw doelgroep, op jouw maat. Leer, ervaar en word geïnspireerd bij JES Academy!

Voor jongeren

We organiseren kadervorming voor vrijwillige jeugdwerkers in Antwerpen, Brussel en Gent. Enerzijds zijn dit laagdrempelige attestcursussen (animator, hoofdanimator, instructeur) voor alle jongeren die graag met andere kinderen en jongeren aan de slag willen. Anderzijds hebben we een specifiek vormingsaanbod voor het Vlaamse Jeugdwerk.

JES blogt: