Blogberichten uit…

Bekijk hieronder de laatste blogberichten uit de verschillende JES-werkingen of neem een kijkje in het blogarchief van JES.be.

12-03-2024

Week van de Vrijwilliger: Maak kennis met Widad (21), stagiaire bij JES die al 5 jaar haar passie en energie in vrijwilligerswerk steekt!

lees meer op JES.be
12-03-2024

Week van de Vrijwilliger: Amal (18) en Anas (19) over vrijwilligerswerk in Bisthoven (Deurne)

Het is de Week van de Vrijwilliger! Een perfect moment om onze oprechte dank uit te spreken aan al onze fantastische vrijwilligers. Afgelopen zaterdag hebben we een vrijwilligersdag georganiseerd, met lekker eten en interessante vormingsmomenten. Tijdens deze dag hebben we ook de kans gegrepen om interviews af te nemen van enkele van onze vrijwilligers. Hieronder vind je het interview met Amal en Anas, beide actief als vrijwilliger bij JES.

lees meer op JES.be
08-03-2024

Week van de Vrijwilliger: Miriam (16) over vrijwilligerswerk in JES Brussel

Het is de Week van de Vrijwilliger! We hebben daarom onze vrijwilligers een paar vragen gesteld! Ontdek hier waarom Miriam vrijwilligerswerk doet en haar ervaringen.

lees meer op JES.be
06-03-2024

Week van de Vrijwilliger: Amal (18) en Anas (19) over vrijwilligerswerk in Bisthoven (Deurne)

Het is de Week van de Vrijwilliger! Een perfect moment om onze oprechte dank uit te spreken aan al onze fantastische vrijwilligers. Afgelopen zaterdag hebben we een vrijwilligersdag georganiseerd, met lekker eten en interessante vormingsmomenten. Tijdens deze dag hebben we ook de kans gegrepen om interviews af te nemen van enkele van onze vrijwilligers. Hieronder vind je het interview met Rehmat en Noor, beide actief als vrijwilliger bij JES.

lees meer op JES.be
04-12-2023

Een terugblik op Rozemaai Feest

Drie jaar lang moest Rozemaai het zonder buurtfeest stellen. Ondanks verwoede pogingen om het feest alsnog door te laten gaan zorgden de wisselende corona regels ervoor dat we de organisatie van dit evenement keer op keer moesten annuleren. Maar dit jaar was dat anders! Rozemaai Feest is terug.

lees meer op JES Antwerpen
06-11-2023

Gender en de stad: Les filles (ne) traînent (pas)

Gender en de stad: Les filles (ne) traînent (pas) is de recentste publicatie van het team Jeugdparticipatie van JES. Het is een bundeling van twee essays, een fotoreportage met theoretisch kader en twee interviews, een verzameling perspectieven van onze jongeren en andere experten. Meer info en de digitale versie vind je hier.

Via het formulier hieronder kan je een gedrukt exemplaar aanvragen.
Info in verband met verzending en betaling, krijg je via mail, na jouw aanvraag.

Prijs: 8 euro

lees meer op JES Academy
26-04-2023

Save the date! Studienamiddag stedelijk leiderschap woensdag 27 oktober

De hele maand oktober zetten we stedelijk leiderschap in the picture. Stedelijke leiders zijn jongeren die zich onderscheiden door hun engagement, door de manier waarop ze anderen inspireren, versterken en verbinden. Met JES gaan we op zoek naar een manier om deze jongeren in hun groei naar stedelijk leiderschap te ondersteunen.

lees meer op JES Academy
08-03-2023

Groepsactiviteiten Compagnon de Route: vrouwen empoweren door fietsles

We blikken terug op een warme zomerdag waarop we ons verzamelden in het park aan de Ninoofse Poort voor een groepsactiviteit met Compagnon de Route. Dit is een jobcoaching initiatief van JES waarbij we jonge Brusselse vrouwen begeleiden naar een job of opleiding. Onze groep bestaat voornamelijk uit alleenstaande mama’s van buitenlandse origine die ver van de arbeidsmarkt staan. Naast individuele begeleiding, zien we elkaar twee maal per week voor een groepsactiviteit. Op het programma stond één van onze populairste groepsactiviteiten: fietsles.

lees meer op JES Brussels
10-02-2023

Farouk, Bogdan, Alpha & Youssef zijn vast aan het werk bij Solucious na samenwerking met JES

Wist jij dat JES en Solucious, een toonaangevend Belgisch bedrijf in foodservice-leveringen, sinds 2021 samenwerken? Het bedrijf biedt veel opportuniteiten voor jongeren die aan de slag willen als magazijnmedewerker. Enthousiastelingen Farouk (1,5 jaar in dienst), Bogdan (3 maanden in dienst), Alpha (1,5 jaar in dienst) en Youssef (3 maanden in dienst) delen graag hun verhaal!

lees meer op JES Brussels
16-12-2022

Stedelijk leid(st)er Saima vertelt haar vrijwilligersverhaal: “Het gevoel dat je zelf iets aan het realiseren en organiseren bent. Daar doe je het voor.”

Stedelijk leid(st)er, dansleerkracht, ervaren vrijwillig(st)er Saima en jeugdwerk(ster) Nadia zetten samen al jaren de Antwerpse dansscene op de kaart. Al van jongs af aan is dans een constante factor in hun leven: van deelnemers als kind aan lokale danslessen tot ervaren twintigers die het dansevent DanceDust organiseren. Maak kennis met zussen Saima & Nadia en hun drive om jongeren een podium te geven.

lees meer op JES Antwerpen
23-11-2022

Jongeren bouwen met straathoekwerkers Youssef en Ahmed een eigen sportparcours

Straathoekwerker Youssef is intussen een gekend gezicht in het Brusselse. Al een aantal jaren is hij het aanspreekpunt voor jongeren en kinderen uit de buurt. Wil je iets veranderen en aanpakken in je wijk? Dan staat Youssef klaar om te luisteren en zijn schouders mee onder jouw project te zetten. Dat deed hij samen met collega Ahmed ook met het sportparcours in Vijf Blokken. Kom alles te weten over het project!

lees meer op JES Brussels
23-11-2022

Jobmatch Horeca: derde succesvolle editie

De horeca werft volop aan: 28 enthousiaste deelnemers en twee zeer tevreden werkgevers, SSP Belgium (Panos) en Umamido, kwamen over de vloer bij JES Brussels voor ons evenement Jobmatch Horeca. 

lees meer op JES Brussels
26-10-2022

Creatieve en digitale inspiratievoormiddag op 10 november in het Open Lab van JES Gent

Op 10 november geven we een inkijk in het Open Lab van JES Gent. Deze inspiratievoormiddag is georganiseerd voor begeleiders, leerkrachten, partners, geeks en welzijnswerkers die met jongeren in contact staan. In deze voormiddag tonen we good practices over 'hoe jongeren motiveren om workshops te volgen waarin ze digitaal versterkt worden'.

lees meer op JES Academy
26-10-2022

Ken jij ons onderwijsteam: Laura, Lisa en Lieselotte?

Met drie geëngageerde collega’s zijn ze. Laura en Lisa zetten sinds kort hun schouders mee onder de onderwijstrajecten en zijn ook aanspreekpunt voor jongeren en leerkrachten. Samen met Lieselotte vormen zij het onderwijsteam van JES Gent. Maak kennis met Laura en Lisa!

lees meer op JES Gent
16-10-2022

Een terugblik op Rozemaai Feest

Drie jaar lang moest Rozemaai het zonder buurtfeest stellen. Ondanks verwoede pogingen om het feest alsnog door te laten gaan zorgden de wisselende corona regels ervoor dat we de organisatie van dit evenement keer op keer moesten annuleren. Maar dit jaar was dat anders! Rozemaai Feest is terug.

lees meer op JES Antwerpen
28-09-2022

De wijze zomer van JES Gent! Een terugblik

Dat vree wijs was, ik zweer het u! Wat een onvergetelijke zomer! Merci aan alle kinderen, jongeren, ouders, vrienden, vrijwilligers, animatoren, jeugdwerkers en partners!

lees meer op JES Gent
26-09-2022

Samen zomeren! Een terugblik op de zomervakantie van 2022

Nu we goed gestart zijn op school, ons ritme een beetje is teruggekeerd en stiekem heimwee hebben naar de zomervakantie, blikken we graag terug op die zalige zomer!

lees meer op JES Antwerpen
28-06-2022

De zomer van JES Gent! Van animatorcursus, stadsavontuur aan Houtdok tot zomerschool!

Zomer met ons mee en neem deel aan ons avontuurlijk en eigenzinnig activiteitenaanbod!

lees meer op JES Gent
31-05-2022

Drie dagen in de natuur: op survival met de nieuwkomerswerking!

Het was een spannend weekend voor zowel de jongeren als de begeleiders! Maar liefst 32 nieuwkomers schreven zich in voor een weekend back to basics, dat werd georganiseerd door 6 vrijwilligers en 5 begeleiders. Wat een zalige bende!

lees meer op JES Gent
21-04-2022

Vorming Aan de Slag met Jongeren is terug op 9-10 juni

Benieuwd naar hoe wij aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context? Op zoek naar kennis en praktijkvoorbeelden om zelf te gebruiken? JES Academy organiseert opnieuw de vormingstweedaagse "Aan de Slag met Jongeren" op 9 en 10 juni bij JES Brussels!

lees meer op JES Academy