Blogberichten uit…

Bekijk hieronder de laatste blogberichten uit de verschillende JES-werkingen of neem een kijkje in het blogarchief van JES.be.

21-04-2022

Ga met je vereniging op stadsavontuur in Gent

Avontuur beleven kan alleen in de natuur? Think again. Bij JES Gent kan je terecht voor heel wat uitdagende activiteiten in de stad. We hebben heel wat enthousiaste begeleiders en vrijwilligers klaarstaan die je graag meenemen op avonturentocht. Als je een Gentse jeugdwerkorganisatie bent, betaal je bij ons slechts 5 euro per deelnemer, alles inbegrepen!

lees meer op JES Gent
21-04-2022

Vorming Aan de Slag met Jongeren is terug op 9-10 juni

Benieuwd naar hoe wij aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context? Op zoek naar kennis en praktijkvoorbeelden om zelf te gebruiken? JES Academy organiseert opnieuw de vormingstweedaagse "Aan de Slag met Jongeren" op 9 en 10 juni bij JES Brussels!

lees meer op JES Academy
31-03-2022

Vrijwilligers bij Fun Anderlecht spelen cruciale rol in ontdekking van talenten bij jongeren

De zaalvoetbalclub ondersteunt Anderlechtse jongeren dankzij zijn gepassioneerde vrijwilligers.
Aanmoediging, solidariteit en coaching vormen de rode draad in het sociaal project Fun Anderlecht.

lees meer op JES Brussels
22-03-2022

Superhelden tegen racisme

Racisme is een thema dat leeft bij kinderen, tieners en jongeren. Een thema waarmee ze dagdagelijks worden geconfronteerd. In aanloop van de dag tegen racisme (21 maart) gingen jeugdwerkers van Deurne, Rozemaai en Borgerhout aan de slag. Onder het motto “not all super heroes wear capes” zetten de kinderen enkele superhelden letterlijk in de verf. Deze superhelden speelden in het heden of verleden een belangrijke rol in de strijd tegen racisme!

lees meer op JES Antwerpen
21-03-2022

Nieuw gezicht bij JES Brussels | een gesprek met Lieven, adjunct-coördinator straathoekwerk

Wij gaan met collega Lieven in gesprek naar aanleiding van zijn nieuwe functie als adjunct-coördinator straathoekwerk bij JES Brussels en zijn activisme in de strijd tegen racisme.

lees meer op JES.be
24-02-2022

Loubna, Imad en Kaoutar | vrijwilligers en jeugdwerkster nemen afscheid van de werking in Deurne Zuid

Omwille van verschuivingen in het jeugdwerklandschap in Antwerpen hebben we met JES besloten om onze werking in Deurne Zuid los te laten en over te dragen aan Kras Jeugdwerk. Samen met enkele vrijwilligers en jeugdwerkster Kaoutar nemen we afscheid van een warme plek waar een hechte familieband is ontstaan voor vele jongeren.

lees meer op JES Antwerpen
24-02-2022

Nasim en Jaweria | vrijwilligers en nieuwkomers aan het woord

Op zondag 27 februari start de week van de vrijwilliger. Reden genoeg om in gesprek te gaan met de jonge nieuwkomers en super gemotiveerde vrijwilligers Nasim (17) en Jaweria (16). Beiden leerden ze JES kennen in volle coronatijden, maar sindsdien zijn ze elke week op post om deel te nemen aan ons vrijetijdsaanbod zowel als deelnemer als begeleider.

lees meer op JES Gent
22-02-2022

Wat is stedelijk leiderschap? Sarah legt het uit.

Sarah Storme ontwikkelde bij JES een kader voor de ondersteuning van stedelijk leiderschap. Met meer dan 10 jaar ervaring als vormingswerker weet ze vertrouwensbanden op te bouwen, komt ze in contact met jongeren die doorgroeien in hun vrijwilligersengagementen en voelt ze de inspiratie en drive van jongeren om iets te veranderen in hun wijk. Wij gaan in gesprek met Sarah over jongeren die hun stad doen bewegen en hoe we die met JES tegemoet kunnen komen.

lees meer op JES.be
31-01-2022

Studenten brengen JES Gent in beeld als inclusieve organisatie

UGent studenten pedagogische wetenschappen Anabelle, Luna, Nora, Tijs en Yara brengen JES Gent in beeld als een inclusieve organisatie. Voor het vak ‘Diversiteit en inclusie’ kregen ze de opdracht om voor de organisatie ‘Ouders voor inclusie’ een werking in beeld te brengen die inzet op inclusiviteit. En dit om ouders van kinderen en jongeren met een maatschappelijke kwetsbaarheid toe te leiden naar inclusieve vrijetijdsorganisaties. Iets waar wij met JES mee achter staan!

lees meer op JES Gent
27-01-2022

Herstart activiteiten in park aan Ninoofsepoort

Na de gezellige feestdagen herstarten onze JES-jeugdwerkers met hun activiteiten in het park aan de Ninoofsepoort om participatie in de buurt verder te stimuleren.

lees meer op JES Brussels
21-01-2022

'Hozo | Wie is deze jonge rapper uit de studio?

Hij staat me op te wachten aan JC De Branderij in Borgerhout. Patrick draagt de allergrootste smile en vertelt me dat hij binnenkort mag starten op een nieuwe job, waar hij erg naar uitkijkt. We zetten ons in een lokaaltje waar we inzoomen op de man achter deze brede glimlach. Wie is 'Hozo, de artiest die rapt over avatars en de vier elementen?

lees meer op JES Antwerpen
02-12-2021

Van ontmoeting op de JES animatorcursus naar bronzen medaille op de Olympische Spelen: de vriendschap van Bashir en Bert

Bashir Abdi en Bert Misplon volgden 17 jaar geleden een animatorcursus bij JES Gent. Een hechte vriendschap ontstond, banden werden er gesmeed. Jaren later is Bert leerkracht en Bashir Olympische medaillewinnaar en hebben ze samen de vzw Sportaround opgericht om kinderen en jongeren door middel van sport ontwikkelkansen te geven zoals zijzelf ook gekregen hebben.

lees meer op JES Gent
02-12-2021

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

lees meer op JES Brussels
26-11-2021

Vrijwilligers Yassine & Hafsa, hoofdanimatoren in spé: “Ik wil teruggeven wat ik heb geleerd”

Yassine (22) en Hafsa (18) volgen een week lang een cursus tot hoofdanimator bij JES Antwerpen. Ze vertellen gepassioneerd waarom ze graag hoofdanimator willen worden.

lees meer op JES Antwerpen
28-10-2021

Wij praten over mental health

JES engageerde zich om van 1 t.e.m. 10 oktober deel te nemen aan de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Jeugdwerkers gingen samen met onze signaalwerker welzijn aan de slag om activiteiten te ontwikkelen op maat van de leefwereld van jongeren. De focus lag op mentaal welzijn en ‘samen veerkrachtig’. Een greep uit het aanbod.


lees meer op JES.be
28-10-2021

6 november: BIG in BXL is 100% back!

JES Brussels zet samen met een ambitieuze groep jonge Brusselse artiesten op 6 november de Beursschouwburg en de Ancienne Belgique in vuur en vlam. Na twee residenties, in de AB in april en in Beursschouwburg in augustus, is het nu tijd om goed te knallen op een avond vol muziek, rap, dans, theater, Dj's, poëzie en visual art.

lees meer op JES Brussels
16-09-2021

Save the date! Studienamiddag stedelijk leiderschap woensdag 27 oktober

De hele maand oktober zetten we stedelijk leiderschap in the picture. Stedelijke leiders zijn jongeren die zich onderscheiden door hun engagement, door de manier waarop ze anderen inspireren, versterken en verbinden. Met JES gaan we op zoek naar een manier om deze jongeren in hun groei naar stedelijk leiderschap te ondersteunen.

lees meer op JES Academy
06-08-2021

Sociaal-sportief werk voor een inclusieve samenleving

Kan sociaal-sportief werk leiden tot een warmere samenleving? Is sport een middel voor een inclusieve samenleving? Ja! Wij geloven van wel en we zijn niet alleen. Pascal Delheye bundelde samen met Shana Sabbe en Herwig Reynaert 125 getuigenissen in de ‘Praktijkgids sociaal-sportief werk #1’. Ahmed (straathoekwerker JES Brussels) en Saima (vrijwilligster JES Antwerpen) delen hun visie, noden en dromen samen met vele anderen. Wij delen enkele inspirerende quotes.

lees meer op JES.be
06-01-2021

Aan de slag met nieuwkomers? Vormingswerker Liesbet schreef er een pocket over!

Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.

lees meer op JES Academy
14-05-2019

Aan de slag met jongeren

Een verslag van de eerste JES Academy-vorming voor professionals.
Al 35 jaar is JES aan het werk in een stedelijke context met jonge mensen. Door goed te luisteren naar de noden van de doelgroep, participatie als kompas te gebruiken en een eigenzinnige koers te varen, heeft de organisatie innovatieve methoden, procedures en processen ontwikkeld. JES creëert een context waar stedelijke jongeren zichzelf kunnen versterken. En kiest er na al die jaren voor om zijn expertise en good practices te delen binnen de JES Academy.

lees meer op JES Academy