Blogberichten uit…

Bekijk hieronder de laatste blogberichten uit de verschillende JES-werkingen of neem een kijkje in het blogarchief van JES.be.

27-01-2022

Herstart activiteiten in park aan Ninoofsepoort

Na de gezellige feestdagen herstarten onze JES-jeugdwerkers met hun activiteiten in het park aan de Ninoofsepoort om participatie in de buurt verder te stimuleren.

lees meer op JES Brussels
25-01-2022

Activiteitenkalender Ninoofse poort

blabla

lees meer op JES Brussels
25-01-2022

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

lees meer op JES Brussels
21-01-2022

'Hozo | ...

Hij staat me op te wachten aan De Branderij in Borgerhout. Patrick draagt de allergrootste smile en vertelt me dat hij binnenkort mag starten op een nieuwe job, waar hij erg naar uitkijkt. We zetten ons in een lokaaltje waar we inzoomen op de man achter deze brede glimlacht. Wie is 'Hozo, de artiest die rapt over avatars en de vier elementen?

lees meer op JES Antwerpen
02-12-2021

Van ontmoeting op de JES animatorcursus naar bronzen medaille op de Olympische Spelen: de vriendschap van Bashir en Bert

Bashir Abdi en Bert Misplon volgden 17 jaar geleden een animatorcursus bij JES Gent. Een hechte vriendschap ontstond, banden werden er gesmeed. Jaren later is Bert leerkracht en Bashir Olympische medaillewinnaar en hebben ze samen de vzw Sportaround opgericht om kinderen en jongeren door middel van sport ontwikkelkansen te geven zoals zijzelf ook gekregen hebben.

lees meer op JES Gent
02-12-2021

De impact van straathoekwerk op sociaal-sportieve ondersteuning

Voetbalploeg Fun Anderlecht opgericht door o.a. onze straathoekwerker Brahim Lhichou, slaat de handen in elkaar met Royal Sporting Club Anderlecht. RSCA wil door deze samenwerking jonge Brusselaars inspireren en verbinden.

lees meer op JES Brussels
26-11-2021

Vrijwilligers Yassine & Hafsa, hoofdanimatoren in spé: “Ik wil teruggeven wat ik heb geleerd”

Yassine (22) en Hafsa (18) volgen een week lang een cursus tot hoofdanimator bij JES Antwerpen. Ze vertellen gepassioneerd waarom ze graag hoofdanimator willen worden.

lees meer op JES Antwerpen
28-10-2021

Wij praten over mental health

JES engageerde zich om van 1 t.e.m. 10 oktober deel te nemen aan de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Jeugdwerkers gingen samen met onze signaalwerker welzijn aan de slag om activiteiten te ontwikkelen op maat van de leefwereld van jongeren. De focus lag op mentaal welzijn en ‘samen veerkrachtig’. Een greep uit het aanbod.


lees meer op JES.be
28-10-2021

Track East: jongeren verleggen persoonlijke en muzikale grenzen

Elke donderdag in juli en augustus volgden jongeren in Trix workshops rond beats, tekst, performance en video. Samen met drie geweldige coaches Cristina Sapalao (zang), Simon Michelena (hip hop) en Adams Mensah (video) werkten de jongeren toe naar hun eigen performance. Er namen tijdens het traject zo’n 40 jongeren deel aan de verschillende sessies.

lees meer op JES Antwerpen
28-10-2021

Vorming Aan de Slag met Jongeren is terug! 25-26 november

Benieuwd naar hoe wij aan de slag gaan met jongeren in een stedelijke context? Op zoek naar kennis en praktijkvoorbeelden om zelf te gebruiken? JES Academy organiseert opnieuw de vormingstweedaagse "Aan de Slag met Jongeren".

lees meer op JES Academy
28-10-2021

Terugblik startdag nieuwkomers

Woensdag, 13 oktober, mochten we een 80-tal nieuwkomers verwelkomen op onze startdag! Jongeren konden er proeven van ons aanbod: fietsen, klimmen, open lab, voetbaltoernooi. En dit alles begeleid door onze fantastische vrijwilligersploeg. Dikke merci ook aan alle toeleiders en vrijetijdscoaches!

Ken je onze jeugdwerker Luka al? Nee? Lees dan dit interview.

lees meer op JES Gent
16-09-2021

Save the date! Studienamiddag stedelijk leiderschap woensdag 27 oktober

De hele maand oktober zetten we stedelijk leiderschap in the picture. Stedelijke leiders zijn jongeren die zich onderscheiden door hun engagement, door de manier waarop ze anderen inspireren, versterken en verbinden. Met JES gaan we op zoek naar een manier om deze jongeren in hun groei naar stedelijk leiderschap te ondersteunen.

lees meer op JES Academy
10-09-2021

Een terugblik op de zomervakantie van 2021

Nu we volop aan het genieten zijn van de zonnige septemberweken en onze voeten onder de schoolbanken schuiven kijken we graag met jullie terug naar de zomervakantie! Instuiven, activiteiten in de buurt, uitstappen, pleinspelen, events, ... Het was een deugddoende zomer!

lees meer op JES Antwerpen
09-09-2021

Ken jij ons onderwijsteam: Justine, Pauline en Lieselotte?

Met drie geëngageerde collega's zijn ze. Justine, Pauline en Lieselotte zetten hun schouders onder onderwijstrajecten en zijn het aanspreekpunt voor jongeren en leerkrachten. Ongetwijfeld ben je hen in al hun enthousiasme al eens tegengekomen op Dok Noord of op school!

lees meer op JES Gent
06-08-2021

Sociaal-sportief werk voor een inclusieve samenleving

Kan sociaal-sportief werk leiden tot een warmere samenleving? Is sport een middel voor een inclusieve samenleving? Ja! Wij geloven van wel en we zijn niet alleen. Pascal Delheye bundelde samen met Shana Sabbe en Herwig Reynaert 125 getuigenissen in de ‘Praktijkgids sociaal-sportief werk #1’. Ahmed (straathoekwerker JES Brussels) en Saima (vrijwilligster JES Antwerpen) delen hun visie, noden en dromen samen met vele anderen. Wij delen enkele inspirerende quotes.

lees meer op JES.be
09-07-2021

Inspiratie voor leerkrachten: activiteitenaanbod voor scholen

Start je na een welverdiende vakantie met het plannen van volgend schooljaar? Ben je op zoek naar nieuwe activiteiten en uitstappen? JES to the rescue! Voor leerlingen uit de 2de en 3de graad lager onderwijs en het secundair onderwijs, hebben we een uitgebreid aanbod. Laten we samen Brussel ontdekken en bekijk de stad door een andere bril!


lees meer op JES.be
08-07-2021

Leer Rukiye kennen, onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker

Onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker Rukiye trekt de straat op in Gent. Je vindt Rukiye door af te gaan op het vrolijke gebabbel met de PleinPatrons in het Tolhuispark.

lees meer op JES Gent
04-06-2021

Nieuw gezicht bij JES Brussels: Merijn, coördinator jeugdwerk & vrije tijd

JES heeft er een nieuwe gezicht bij: Merijn is de nieuwe coördinator van het team jeugdwerk en vrije tijd van JES Brussels. Samen gaan we voor het ondersteunen van jongeren via activiteiten en projecten in de zoektocht naar hun plaats in de stad.

lees meer op JES.be
06-01-2021

Aan de slag met nieuwkomers? Vormingswerker Liesbet schreef er een pocket over!

Kom je in jouw job in aanraking met nieuwkomers? In de begeleiderspocket ‘Aan de slag met nieuwkomers’ staan we stil bij de begeleidershouding om hen een veilige plek te bieden en samen activiteiten te organiseren.

lees meer op JES Academy
14-05-2019

Aan de slag met jongeren

Een verslag van de eerste JES Academy-vorming voor professionals.
Al 35 jaar is JES aan het werk in een stedelijke context met jonge mensen. Door goed te luisteren naar de noden van de doelgroep, participatie als kompas te gebruiken en een eigenzinnige koers te varen, heeft de organisatie innovatieve methoden, procedures en processen ontwikkeld. JES creëert een context waar stedelijke jongeren zichzelf kunnen versterken. En kiest er na al die jaren voor om zijn expertise en good practices te delen binnen de JES Academy.

lees meer op JES Academy