Tijdens de paasvakantie organiseerden we voor 39 jongeren een animatorcursus. Jongeren konden per stad terecht bij JES Antwerpen, JES Brussels en JES Gent om hun eerste stappen te zetten voor het behalen van hun attest tot animator in het jeugdwerk.

In coronatijden een cursus organiseren, het is geen evidentie. Maar moeilijk gaat ook! Nog nooit waren jongeren en vormingswerkers zo gemotiveerd om een animatorcursus op een coronaveilige manier te laten verlopen. Jongeren (-18) trotseerden sneeuw, hagel en regen om zich te laten omdopen tot animator. Wat een doorzettingsvermogen en energie!

JES organiseert cursussen tot animator-, hoofdanimator- of instructeur met focus op een stedelijke context. Kinderen en jongeren spelen, leren, ontdekken, experimenteren… in de buurt waarin ze leven. Opgroeien in een stad is niet hetzelfde als in een kleine gemeente. Er is minder speelruimte, de diversiteit is veel groter… Onze attestcursussen zitten vol tips en trucs om daar maximaal gebruik van te maken. Na een intensieve week vol vormingen en spelinzichten kunnen jongeren met hun brevet aan hun stage beginnen om zo hun attest te behalen in het jeugdwerk.

Tijdens deze cursus komen jongeren te weten hoe je een groep kinderen kan begeleiden. Ze maken kennis met het jeugdwerk in de stad en ontwikkelen creativiteit. De cursus staat garant voor een gekke vormingsweek: fijne sfeer, gemotiveerde jongeren, veel bijleren en vooral veel plezier. Als jeugdanimator willen we jongeren motiveren om tijdens vakanties kinderateliers en tienerwerkingen te begeleiden of aan de slag te gaan op een speelplein.

JES Brussels in samenwerking met Chiro: 20 jongeren

© Jan Van Bostraeten

JES Antwerpen: 9 jongeren

JES Gent: 10 jongeren

antwerpen-nlbrussel-nlgent