Fietsvierdaagse voor nieuwkomers wint Gastvrije Award

...

Met Peloton Bonvenon, het vierdaags fietsproject voor nieuwkomers, sleept JES Gent een “Gastvrije Award” in de wacht. Het project won met 1139 stemmen de publieksprijs van de campagne “Gastvrije Gemeente” van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Daarmee zet de organisatie gastvrije initiatieven voor asielzoekers en vluchtelingen in de bloemetjes. JES Gent mocht gisteren de Award in ontvangst nemen tijdens de Gastvrije Awardshow in het Vlaams Parlement.

Verschillende groepen samenbrengen, in een bonte mix. Diverse hoeken van België verkennen, een netwerk uitbouwen, eigenaarschap creëren. Dat is het doel van de fiets-4-daagse voor nieuwkomers.
Het startschot van de fietstocht wordt gegeven op 10 mei aan De Expeditie, bij JES Gent. Het peloton zal, na een tussenstop in Aalst, verder trekken richting Brussel. Daarna rijden ze naar Mechelen, Bonheiden en Bornem. Goed voor zo ‘n 170 km! De tocht leidt naar nieuwe steden én ontmoetingen met lokale organisaties die nieuwkomers warm welkom heten.

Peloton Bonvenon wordt georganiseerd door JES Gent, met partners MENA, SINGA, KAJ De Mug, Odisee, Tumult vzw, Circolito en Rising You(th)

Met Peloton Bonvenon, het vierdaags fietsproject voor nieuwkomers, sleept JES Gent een “Gastvrije Award” in de wacht.