Start je na een welverdiende vakantie met het plannen van volgend schooljaar? Ben je op zoek naar nieuwe activiteiten en uitstappen? JES to the rescue! Voor leerlingen uit de 2de en 3de graad lager onderwijs en het secundair onderwijs, hebben we een uitgebreid aanbod. Laten we samen Brussel ontdekken en bekijk de stad door een andere bril!


2de en 3de graad lager onderwijs

Stadsspelen

Spelenderwijs op ontdekkingstocht door het stadscentrum met een opdrachtenboekje en een kaart! Plezier verzekerd!

Stadsklassen

Tijdens een meerdaags programma voor de 3de graad lager onderwijs worden leerlingen ondergedompeld in een Brussels bad. Zin in een meerdaagse met of zonder overnachting in ons jeugdverblijfcentrum JES Sleep Inn? Grijp de kans om Brussel door een andere bril te bekijken.

Mediawijsheid

Squeeze is een serious game en methode van JES over online identiteit waarmee we deelnemers uitnodigen om te reflecteren over hun online gedrag en het gebruik van sociale media.

Secundair onderwijs

Stadsspelen

  • BXL Heroes +12jaar: Ga in kleine groepjes met de smartphone
    op stap door de stad. Volbreng de opdrachten en ga in interactie
    met de stad en haar bewoners.
  • Brussel eXtra-Levensbeschouwelijk stadsspel +15 jaar: ga in twee teams op ontdekkingstocht door de stad. Onderweg krijg je opdrachten die je laten stilstaan bij (je eigen) levensbeschouwing en de aanwezigheid van verschillende levensbeschouwingen in Brussel.

Groepsdynamica

Door middel van verschillende groepsdynamische oefeningen werken we aan de groepssfeer of gaan we op zoek naar ieders competenties. Denk aan communicatie, luistervaardigheid, plaats en rol in de groep, oplossingsgericht denken …

  • Door de stad: We combineren de ontdekking van de stad met het versterken van persoonlijke- en groepscompetenties.
  • Op JES: Onze Brockzaal en ons hoogteparcours (+15) worden de eerste en de derde vrijdag van de maand beschikbaar gesteld voor scholengroepen. De Brockzaal is een avonturenzaal vol uitdagende en stimulerende opdrachten ingericht om te werken rond groepsdynamica in al zijn vormen. Leerlingen vanaf 15 jaar kunnen ook terecht op ons hoogteparcours: een twaalf meter hoog hindernisparcours over loopbruggetjes, touwladders, hangbruggen en evenwichtsbalken.

Mediawijsheid

Squeeze is een serious game en methode van JES over online identiteit waarmee we deelnemers uitnodigen om te reflecteren over hun online gedrag en het gebruik van sociale media.

Meer info:

Foto’s: ©janvanbostraeten
antwerpen-nlbrussel-nlgent