Jongeren ontwerpen zitmeubel met buurtbudget

...

Jongeren van de tienerwerking van JES ontwierpen samen met Levanto en met behulp van het buurtbudget een zitmeubel voor het speelterrein in de Tweemontstraat in Deurne.

JES ziet kinderen en jongeren als mede-eigenaars van de publieke ruimte waarin ze zich begeven.

Onze jonge doelgroep kijkt vanuit hun leefwereld kritisch naar de publieke ruimte, maar komt ook met alternatieven om deze te verbeteren. Zij gaven aan dat er een gebrek was aan zitopties op het speelplein aan onze werking in de Tweemontstraat 288 in de wijk Kronenburg.

Samen met hen onderzochten we de opties om een zitmeubel te maken naar hun noden en wensen. Het ontwerp van het meubel gebeurde in samenwerking met Houtatelier Levanto. Jongeren gaven aan hoe het meubel er diende uit te zien en wat een geschikte locatie was om het te plaatsen. Na goedkeuring van het uiteindelijke ontwerp ging het Houtatelier aan de slag met de productie van het meubel.

Het zitmeubel werd door jongeren uit onze werking, onder begeleiding van medewerkers van het Houtatelier Levanto, gemonteerd op 12 april 2018. Aansluitend organiseerden wij een toonmoment waarbij buurtbewoners en partners van harte waren uitgenodigd.

Dit project werd uitgewerkt met de gewaardeerde steun van het project Buurtbudget van het District Deurne.

Jongeren gaven aan hoe het meubel er diende uit te zien en wat een geschikte locatie was om het te plaatsen.