C-Stick

C-Stick

JES bouwde heel wat expertise op rond competenties. We zijn ervan overtuigd dat iedere jongere competenties heeft en dat het (h)erkennen van deze competenties hen sterker maakt en kansen biedt voor hun verdere leven en persoonlijke ontwikkeling.

In 2007 ontwikkelde JES een digitale tool om competentietrajecten te ondersteunen: C-stick. Deze tool helpt (kortgeschoolde) jongeren bij het herkennen en oplijsten van hun competenties. Jongeren beseffen vaak niet welke troeven ze in handen hebben. Vakantiewerk, engagement op school, vrijwilligerswerk, verantwoordelijkheden thuis… Ook daar ontwikkelen ze op niet-schoolse wijze heel wat vaardigheden die ze kunnen inzetten in hun sociale of professionele leven. De tool speelde hierop in door het aanbieden van korte oefeningen, trajecten, opzetten van een persoonlijk ontwikkelingsplan en was toegankelijk voor jongeren en begeleiders.

Vanwege GDPR kunnen we C-stick niet langer aanbieden. Maar competentiegericht werken blijft wel een deel van ons JES DNA.

Op zoek naar expertise?

JES Academy is de noemer waaronder we onze expertisedeling met professionals bundelen. Onze geleerde lessen over de stedelijke jongeren, hun context en de aanpak en visie die we ontwikkelden, willen we graag met jou delen.

We werkten o.a. ook de vorming uit: ‘Competentiegericht Werken – Hoe Werk ik Versterkend’.

Inspiratie

IPOP
SIM-ME

De leefwereld van jongeren & onze manier van werken leren kennen? Ontdek het via onze vormingen!

Meer info?

jeroen.bels@jes.be;

Snel naar

Onderwijs

Opleiding & Werk

Met steun van: